Tips & Tricks

Wat wil jij bereiken met je geld?

.

Drie simpele stappen

In drie simpele stappen beslis jij waar je geld naartoe gaat

1. Geld om dingen te doen die jij leuk vindt

Ga je lekker in het bos wandelen, pak je een biertje met vrienden op het terras, ga je wat leuks doen met je gezin? Maak het zo concreet mogelijk.

2. Wat vind jij belangrijk om met je geld te doen?

Misschien is het niet makkelijk zoals een buffer, vermogen of pensioen opbouwen. Maar is het wel iets waar jij graag mee wilt starten!

3. Waar ga je het geld vandaan halen?

Ga je meer verdienen, iets verkopen op Marktplaats, besparen op je vaste lasten? Ga je op je uitgaven voor boodschappen letten? Hoe maak jij geld vrij voor wat leuk en belangrijk voor jou is?

Maak het jezelf makkelijk. Kies voor elk van de stappen eerst 1 doel. Als het goed gaat, kan je altijd uitbreiden!

Wil je meer inspiratie om jouw doelen te bepalen? Download dan hier het e-book van Sofie!

Drie doelen en dan?

De eerste twee doelen zijn doelen waarvoor je geld opzij wilt zetten. Het zijn doelen waarvoor je kunt sparen of investeren. Het derde doel helpt je om dit te bereiken. Bedenk voor jezelf van elke 10 euro die jij extra verdient of bespaart hoe jij die wil verdelen over jouw leuke en belangrijke doelen. Tadaa! Dit is jouw eerste financiële plan.

Sparen

In de app van Sofie houd je in potjes bij hoeveel je opzij hebt gezet voor je doelen.

Gebruik je liever geen app? Houd dan bij hoe jouw spaargeld groeit met de spaarposters van Sofie. Print de posters uit en hang ze op in een kamer waar je vaak komt en de poster goed ziet.

Met de eerste spaarposter maak je zelf een overzicht door iedere keer dat je spaart het bedrag en de datum op te schrijven.

Bij de tweede spaarposter bepaal je zelf aan hoeveel geld elk bolletje gelijk staat. Heb je dit bedrag gespaard? Kleur dan een bolletje in!

Besparen

Hoe ga jij besparen op energie? Lees de tips of bekijk de video van Finance Queen Sabine! Wil jij besparen door korter te douchen? Bereken dan hier wat het jou oplevert.

Besparen op boodschappen? Lees de tips van Sabine Samsom of bekijk de video!

Een groot deel van je inkomsten gaat elke maand naar je vaste lasten. Bekijk hier tips om te besparen op vaste lasten of check de video!

Kleine bedragen kunnen optellen tot een flinke som geld. Met deze tips over de latte factor bespaar je op deze kosten! Je kunt ook de video bekijken.

Kijk jij wel eens Netflix, of heb je een abonnement op een tijdschrift? Check deze tips of de video om te zien hoe je kunt besparen!

Wil je extra bijverdienen, zodat je wat meer kunt uitgeven? Hier vind je handige tips over extra inkomsten, of bekijk een video met tips!

Met de tips van Sofie heb je nooit meer last van keuzestress! Klik hier om de video te bekijken, of lees deze hand-out over keuzes maken.

Kies de zorgverzekering die perfect bij jouw situatie past en bespaar elke maand! Download het e-book hier en bekijk ook de video!

Behoefte aan overzicht? Bekijk deze video en zet belangrijke financiële zaken op een rijtje in de financiële kalender of het overzicht tegoeden!

Wil je alles weten over spaardoelen? Bekijk dan deze video van Sofie, of download de handout!

Meer verdienen

Hoe ga jij meer verdienen met je onderneming? Vul het Business Model Canvas in of bekijk de video van the happy financial

Blogs