Onzichtbare financiële zorgen bij medewerkers

In de afgelopen jaren is de individuele verantwoordelijkheid op het gebied van financiën en werk sterk toegenomen. Werknemers moeten steeds meer zaken zelf regelen, terwijl gepaste hulp hierbij vaak ontbreekt. Veel werknemers worstelen met hun financiën, maar vinden het moeilijk om dit aan te geven bij hun werkgever. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende stress vanwege de energiecrisis, of onzekerheid over de toekomst vanwege het nieuwe pensioenstelsel. Al deze zaken beïnvloeden zowel het fysieke als het mentale welzijn van werknemers. Daarnaast daalt ook hun productiviteit en neemt het verzuim toe, wat leidt tot hogere operationele kosten voor de werkgever. Door als werkgever juist nu meer in te zetten op financiële gezondheid, creëer je een hoop voordelen!

Verbeter financiële gezondheid

Gedragsactivatie in de Sofie-app

Sofie geeft jou en je werknemers inzicht in hun financiële situatie. Zo krijgen jullie allebei een beter idee van hoe het ervoor staat met de financiële gezondheid van de werknemer. Echter, inzichten uit de gedragswetenschap laat zien dat alleen inzicht bieden niet voldoende is. Daarom maakt Sofie als enige financiële dienst in Nederland gebruik van gedragsactivatie! Met de Sofie-app zijn werknemers dagelijks actief bezig met het behalen van hun financiële doelen. Dit gaat bijvoorbeeld over het opbouwen van een buffer, maar ook over hoe je meer uit je salaris kan halen. Hierbij ligt de focus op de behoeften van de werknemer en helpt Sofie hen om hun doelen te behalen! Lees hier meer over de app van Sofie!

Coaching door financiële experts

Daarnaast werkt Sofie met experts die tientallen jaren aan ervaring in de financiële sector hebben. Zo helpt Sofie werknemers de ingewikkelde, maar relevante financiële onderwerpen beter te begrijpen. Dit gebeurt in de vorm van exclusieve video’s en workshops gegeven door de financiële coaching partners van Sofie. Op deze manier probeert Sofie ook de drempel voor het vragen om hulp bij financiën te verlagen. Zo worden financiële problemen bespreekbaar en kunnen ze beter voorkomen worden!

Meer weten? Stuur Sofie een berichtje!

Ben je enthousiast geworden over de diensten van Sofie? Of wil je in co-creatie een aanpak opstellen voor jouw organisatie? Bekijk hier het aanbod van Sofie!

Sofie denkt ook altijd met je mee en gaat graag met je in gesprek! Stuur Sofie een berichtje via onderstaand formulier!