Spaarruimte

Wanneer je aan je financiën werkt, is het handig om een overzicht te hebben van je beschikbare geld. Sofie berekent daarom aan de hand van je bankafschriften automatisch je spaarruimte. Je spaarruimte is het verschil tussen het geld dat binnenkomt en het geld dat je uitgeeft: het is het bedrag dat je nog te besteden hebt. Gedragswetenschap laat zien dat een week een goede termijn is om je inzichten over te presenteren. Een maandoverzicht bevat bijvoorbeeld voor veel mensen al teveel informatie om het echt te kunnen begrijpen. Het inzicht in je spaarruimte per week helpt je beslissingen te nemen over je financiën.

Potjes

Een andere belangrijke stap is het kiezen en het bijhouden van spaardoelen. Sofie maakt dit leuk en makkelijk in haar app door digitale potjes te gebruiken. Je maakt in de app van Sofie makkelijk een potje aan voor een specifiek doel. Vervolgens kun je het potje een leuke kleur en een passend icoontje geven, zodat je altijd weet waar je voor spaart of welk budget jij wilt letten. Sparen is namelijk makkelijker wanneer je spaardoelen concreet en persoonlijk zijn!

Vervolgens vul je voor je potje een gewenst doelbedrag en een deadline in. Sofie rekent dan automatisch voor je uit hoeveel je elke week moet sparen om dit doel te halen. Daarnaast houdt Sofie altijd voor je bij hoeveel geld je in je potjes hebt zitten en of je op koers bent je doelen te halen. Handig hè?!

Automaatjes

Om je te helpen je financiële doelen te halen, stimuleren wij je je gedrag te veranderen. Dit doet Sofie met behulp van automaatjes. Een automaatje is een spaarregel die je in de app van Sofie kan instellen. Met automaatjes koppel je sparen aan je huidige gedrag, waardoor je financiële doelen onderdeel worden van je dagelijkse leven! Zo kun je bijvoorbeeld elke keer dat je je kinderen naar school brengt automatisch sparen voor hun studie voor later. Naast automaatjes op basis van je locatie zijn er nog veel meer opties die je kunt ontdekken in de app van Sofie.

PSD2

Sofie maakt gebruik van PSD2 technologie. Dat betekent dat je Sofie toegang kunt geven tot je bankgegevens, zodat Sofie je beter kan helpen. Sofie vraagt dat zodat ze jou kan helpen met:

  1. Inzicht geven in je inkomsten en uitgaven
  2. Bijhouden van je budgetten
  3. Zorgen dat je niet rood komt te staan door onze diensten 

Je hoeft ons natuurlijk geen toestemming te geven. Ook zonder PSD2 kun je onze app gebruiken. Een aantal functies zijn dan niet beschikbaar.

Versnellers en spaardoelen

Sofie denkt graag met je mee over manieren waarop je aan je financiën kan werken. Zo vind je in de app van Sofie versnellers en spaardoelen met suggesties voor potjes en automaatjes. Deze suggesties zijn bedacht door Sofie en haar gebruikers. Je kunt ze eenvoudig overnemen en koppelen aan bestaande of nieuwe potjes. Ook kun je een versneller of spaardoel overnemen en er nog je eigen draai aan geven, door bijvoorbeeld het eindbedrag aan te passen.

Download de app

Benieuwd geworden naar hoe Sofie jou kan helpen? Download de Sofie-app hier!