Het verhaal van Sofie

Dit is Astrid. Zij is op een missie. Zij wil meer mensen financiële rust en ruimte geven en groener laten leven. Waarom? Nou dat zit zo. Het allermoeilijkste aan je financiën regelen of je financiële doelen halen is om er mee te beginnen en om het vol te houden. Het gaat er niet om of de rekensom exact klopt. Het gaat erom dat je je geld uitgeeft aan de zaken waar jij blij van wordt en dat je het ook nog een beetje in je dagelijkse routine krijgt. Maar hoe ga je aan de slag?

Hoe ga je aan de slag met je financiële doelen?

Astrid begon haar carrière in de sport en rolde al snel in de wereld van hypotheken, data en IT. Toch bekeek ze de financiële wereld altijd met een andere blik. Ze bleef zich verbazen. Waarom sturen we zoveel informatie en inzichten naar mensen toe? Wie gaat er dan nog echt aan beginnen? Zelf worstelde ze om alle afschriften van haar pensioen überhaupt in één map te krijgen, laat staan om er wijs uit te worden. Nu na zo’n vier jaar denkt ze haar pensioen wel redelijk op orde te hebben. Maar het kan vast beter.

Minder nadenken over geld en meer doen!

Astrid is een energieke flowanizer, ze is graag bij het water, vindt het leuk om te bewegen en om mensen in beweging te krijgen. Zij is zelf moeder van drie jonge kinderen en naast haar werk houdt ze graag nog wat tijd over om van het leven te genieten! Ze vindt het gaaf om nieuwe manieren te ontdekken waardoor het leuker en makkelijker wordt om sneller je financiële doelen te halen. De afgelopen jaren wist ze haar vaste lasten flink te verlagen en maakte ze andere keuzes waardoor zij en haar man de mogelijkheid krijgen om hun dromen na te jagen.

Leuker en makkelijker om jouw doelen te halen

Begin 2019 stopte ze met haar goede baan en ging ondernemen! Ze gaf zichzelf nog maar de helft van haar salaris wat ze hiervoor verdiende en investeerde de rest in Sofie. Ze testte haar ideeën en schermen van de app bij willekeurige mensen in de trein. Van een eerste idee, werd het uitgewerkt naar schetsen, naar een demo en wordt het nu werkelijkheid. Het ondernemerschap is voor haar een nieuwe achtbaan waar ze nog wel een paar rondjes extra in wil blijven rijden.

Waarom heet Sofie dan geen Astrid? Zoals haar dochter van acht het fantastisch omschrijft: “Ik ken je nu al een poosje, jij bent behulpzaam, jij helpt anderen zodat ze het zelf kunnen doen.” Dit is het verhaal van Astrid, maar wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal?

Sofie is persoonlijk en draait om jou. Sofie staat voor sociale financiën, dit verwijst naar dat we een sociale onderneming zijn, waarbij de impact first staat. En dat we (social) apps inzetten om mensen financiële rust en ruimte te geven.

Het idee ontstond in 2019 vanuit dat er veel informatie en inzichten over financiën aan mensen worden gegeven maar wat zorgt ervoor dat mensen echt aan de slag gaan? Geïnspireerd door iemand die zijn hypotheek steeds met een euro aflost als er iemand op de deurbel drukt, bedachten we andere manieren om aan de slag te gaan met je doelen. Minder nadenken over geld en meer doen! Met onze activatiemodules die de basis vormen onder de app willen we jou financieel in beweging krijgen. Sofie vindt het belangrijk dat je financiële doelen helder zijn, dat je met kleine stappen aan de slag gaat en dat je eenvoudig om hulp kunt vragen.

Dit vindt Sofie belangrijk:

Dat jij jouw financiën kan regelen met een twinkeling in je ogen.

Dat jij de baas bent over jouw financiën en zelf kan sturen

Dat jij flexibiliteit krijgt wanneer jouw doelen met je meegroeien

Financiële rust en ruimte

Het ideale toekomstbeeld is dat Sofie 100 miljoen Europeanen stimuleert financieel gezonder en groener te leven. Dat is ook onze missie: meer financiële rust, ruimte en groener leven. Dat jij je financiën doet met een twinkeling in je ogen, dat jij de baas bent over je financiën en dat jij de flexibiliteit krijgt als jouw doelen met je meegroeien.