De financiële coaches van Sofie

Denise van den IJssel

Oprichter Van den IJssel-Financieel Advies

Denise begeleidt mensen bij het opbouwen van hun vermogen door hun eigen beleggingsstrategie te bepalen. Hiermee wordt een financieel zorgeloze toekomst mogelijk. Voor haar is geld en vermogen een middel om je doelen te behalen. Hoeveel heb jij nodig voor de rest van je leven?

Denise van den IJssel is gecertificeerd financieel planner met FFP CFP®-keurmerk. Zij is de eigenaar van Van den IJssel-Financieel Advies. Zij werkt niet voor en is niet gebonden aan een bank of andere financiële instelling. Daardoor ontvang je een onafhankelijk advies, echt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en op die van je gezin. Zij kijkt verder dan het product: zij kijkt naar de mogelijkheden, zoekt oplossingen en brengt jouw hele (toekomst)plaatje in beeld.

Marjan Heemskerk

Oprichter van The Happy Financial

Het is misschien niet het meest sexy onderwerp, of hot topic wanneer je met vrienden op het terras zit, maar wel heel belangrijk: je financiën. Niet alleen door haar werk, maar met name door haar eigen ervaringen, is ze door de jaren heen een stuk wijzer geworden op dit gebied en wil ze je de valkuilen waar zij met open ogen is ingetuind, besparen.

Daarom schrijft ze blogs en maakt ze video’s over je financiën op The Happy Financial. Zowel voor je persoonlijke financiën, als voor de financiën van je eventuele onderneming. Hoe krijg je grip op je geldzaken? Hoe zorg je ervoor dat je voldoende overhoudt? Hoe zorgt geld ervoor dat je voldoende vrij bent? Want daar draait het per saldo om: financieel voldoende comfortabel zitten om de dingen te kunnen doen jij belangrijk vindt.

Partner Sofie

Maaike Wind

Oprichter van Fuck Die Studieschuld

Jarenlang durfde Maaike niet te kijken hoe hoog haar studieschuld was. Toen ze het toch eens deed, schrok ze. Het bleek maar liefst 51.759 euro en 61 cent te zijn. Ze werd moedeloos. Begin 2019 was ze het zat. Fuck die studieschuld. Aflossen, en rap. Dik dertigduizend euro in twee jaar. En het lukte precies!

Op haar blog Fuck Die Studieschuld schrijft ze over haar avonturen met geld. Jep, ook over al die fouten die ze heeft gemaakt. Vooral over alle fouten, nu ze er zo over nadenkt. Verder woont ze samen met haar zoon en een poes in de binnenstad van Groningen en is ze dol op LEGO, YouTube en The Sims.

Sabine Samsom

Oprichter van Financequeen.nl

Geld is leuk en ook nog eens heel fijn als je er voldoende van hebt! Sabine deelt graag inspirerende content op haar blog Financequeen.nl en op Instagram. Over besparen op slimme manieren zodat het je weinig moeite kost of pijn doet omdat je dingen moet laten die je graag doet. Over vermogensopbouw zoals beleggen en het aflossen van je hypotheek. En over extra geld verdienen met allerlei mogelijke side hustles. Met daar aan toegevoegd een portie inspiratie op het gebied van financiële opvoeding, de algehele manier waarop je naar geld kijkt en hoe duurzame acties vaak hand in hand gaan met een gezonde financiële situatie. Haar doel is om mensen meer uit hun geld te laten halen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, kies de weg die bij jou past. Haar motto is: ‘Het geld ligt op straat, je moet er alleen even voor bukken’.

Als financieel coach helpt Sabine mensen om overzicht en overzicht te krijgen van hun financiële situatie; dat kan gaan over letterlijk overzicht te krijgen, over het verlagen van je of te helpen om de passende keuze te maken om je vermogen te laten groeien of op te gaan bouwen. Daarnaast heeft zij een webshop waarin zij producten en diensten aanbiedt om je financiële situatie te verbeteren.

De ondezoekpartners van Sofie

Actieplan Consumentenkeuzes

Onderzoek

Het Actieplan Consumentenkeuzes is een samenwerking van partijen uit de financiële sector, de gedragswetenschap en de overheid. Samen willen wij, circa 50 financiële instellingen en wetenschappers, ervoor zorgen dat consumenten gezonde financiële keuzes maken. 

Sofie richt zich samen met een hypotheekverstrekker in dit onderzoek op financiële zelfredzaamheid. Mede door financiële stress hebben mensen niet altijd het doenvermogen om de benodigde acties te ondernemen. Met welke gedragsinterventies kunnen we het hen makkelijker maken?   

Erasmus Universiteit Rotterdam

Onderzoek

We werken voor het tweede jaar op rij mee met de master Behavioural Economics. Twee scriptiestagiairs onderzoeken vanaf januari hoe activerende communicatie het gebruik van de app stimuleert. Daarnaast werken vanuit de seminar Applied Behavioural Economics werken 20 studenten aan voor Sofie relevante gedragsvraagstukken.

Hogeschool van Amsterdam

Onderzoek

Vanuit de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam doen we onderzoek naar het activeren van mensen rondom het verduurzamen van hun woning. Twee groepen studenten onderzoeken de blokkades die huurders en woningeigenaren ervaren om te verduurzamen, en hoe een interventie vanuit de toegepaste psychologie die blokkades weg kan nemen.