Actief aan de slag met pensioen

Sofie helpt mensen met geld opzijzetten voor pensioen! Sofie geeft inzicht in de financiële ruimte die mensen hebben en laat hun spaargedrag aansluiten bij hun behoeften en wensen. Met behulp van gedragswetenschappelijke inzichten helpt Sofie jouw klanten om van intenties naar actie te gaan. Zo zorgt Sofie ervoor dat mensen op een simpele en leuke manier daadwerkelijk aan de slag gaan met pensioen.

Klanten activeren voor pensioen is lastig

Pensioen wordt over het algemeen gezien als een lastige en vervelende activiteit. Echter, als pensioenuitvoerder weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat mensen genoeg sparen voor later. Vanuit gedragswetenschap is een van de belangrijke redenen hiervoor present bias. Dit houdt in dat mensen het moeilijk vinden om nu te verliezen, zodat ze van de winsten genieten in de toekomst. Dit is precies wat er gebeurt bij het sparen voor je pensioen: je kan vandaag minder uitgeven, zodat je op je oude dag van dit geld kunt genieten. Maar hoe overkom je deze present bias en motiveer je mensen om meer te sparen voor hun pensioen?  

Hoe Sofie dit probleem oplost

Sofie helpt jouw deelnemers allereerst om concrete doelen te stellen voor pensioen. Dit doen we met onze op Netflix en Tinder gebaseerde omgeving waarin mensen een doel kunnen kiezen en inspiratie krijgen hoe andere mensen dit oppakken. Zo kan je bijvoorbeeld iedere dag dat je weggaat bij je werk geld opzijzetten om eerder te stoppen met werken. Wij geven deelnemers inzicht in hun geldzaken. Maar Sofie weet op basis van gedragswetenschap dat alleen inzicht bieden vaak niet genoeg is om mensen aan de slag te laten gaan. Daarom werkt Sofie met een methode die inzichten aanvult met gedragswetenschappelijke kennis. Zo activeert Sofie jouw deelnemers en wordt pensioen onderdeel van hun dagelijks leven.

Sofie maakt sparen voor pensioen concreet en aantrekkelijk. Sofie ontving hiervoor in 2022 de publieksprijs Pensioenwegwijzer. Zij is door een grote meerderheid van pensioenprofessionals uitgekozen tijdens het congres Actief, Actiever, Geactiveerd als de beste pensioenoplossing. Een PPI, Pensioenfonds of Pensioenverzekeraar kan Sofie aanbieden aan haar deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld direct of via de werkgever met een app. Wij helpen werkgevers ook met maandelijkse video’s die naar werknemers worden verstuurd. Het is mogelijk om dit specifiek toe te passen op de veel gestelde vragen die werkgevers ontvangen over het pensioen dat jij voor ze uitvoert. Je kunt hier meer lezen over de app! Het mooie van de techniek achter Sofie is dat het ook te integreren is in bestaande pensioenportalen.

De voordelen van Sofie

Met de dienst van Sofie ervaren jouw deelnemers minder zorgen over hun pensioen. Dit voorkomt niet alleen klachten, maar het zorgt er ook voor dat pensioen leuker wordt! Hierdoor wordt pensioen als onderwerp vaker besproken en zullen meer mensen aan de slag gaan met hun pensioen. Voor jou als pensioenuitvoerder betekent dit niet alleen tevreden werkgevers, maar ook een toename van het aantal deelnemers dat jouw pensioenportaal bezoekt een een bewuste keuze maakt.

Stuur Sofie een berichtje!

Ben je enthousiast geworden over de diensten van Sofie? Of wil je in co-creatie een aanpak opstellen voor jouw organisatie? Sofie denkt altijd met je mee en gaat graag met je in gesprek!