Categorieën
Gebruiker Nieuws Spaardoel

Eerste huis gekocht: samen of alleen aangifte doen?

Onze collega Josien hield vanmorgen haar eerste #financieel #spreekuur voor Sofie! In het spreekuur stel jij op snel je vraag over geldzaken stellen aan een financieel planner. Josien’s ervaring? ↩️

“Mijn eerste keer het Financieel spreekuur van Sofie gedaan. Zo leuk om met mensen te sparren over hun geldzaken en ze meer inzicht te geven.” 🤩

Deze week een mega actuele vraag:
“Ik heb voor het eerst een huis gekocht samen met mijn partner, doe ik alleen belastingaangifte of samen?”

Het financieel inzicht vanuit Josien:
Je hebt de keuze om als fiscaal partners belastingaangifte te doen. Jullie hebben kosten gemaakt voor de hypotheek en hypotheekrente betaald. Bij bepaalde inkomsten, aftrekposten en het vermogen mogen jullie zelf bepalen wie welk deel daarvan aangeeft in de belastingaangifte. Door als fiscaal partners aangifte te doen, kunnen jullie ‘slim’ verdelen en dat levert vaak geld op.

Het verdelen doe je in één van de laatste stappen in de belastingaangifte. Je kunt hier zelf schuiven met de verdeling en ontdekt wat jullie optimale verdeling is. Vervolgens kiezen jullie de voor jullie voordeligste verdeling. Heel slim, zo laat jij geen geld liggen.

Let op: Iedere financiële situatie is anders, wat het beste is voor jou hangt af van jouw situatie. Sofie geeft geen advies.