Categorieën
Nieuws Spaardoel Spaartips

Praten over geld!

Praten over geld dat doe je niet zo snel. Het delen van je financiële doelen is wel fijn, want dat zorgt ervoor dat je sterker staat. Wat zijn jouw doelen? Voor dit jaar en later?

Onze doelen thuis

Ieder jaar bepalen we samen waar we voor gaan. In 2021 hebben wij thuis 1 doel: onze financiële buffer weer aanvullen na de aanschaf van onze gezinsauto. Dat geeft ons financiële rust. Als onze zoon 10 is willen we onze bankspaarhypotheek inlossen. De financiële ruimte die we krijgen door lagere maandlasten willen we tegen die tijd inzetten om een potje op te bouwen voor de studie van onze drie kinderen.

Zakelijk zijn dit mijn doelen

Sinds de start van mijn eenmanszaak in februari 2019 betaal ik mezelf het minimale DGA-salaris uit. Noem het wennen aan het hebben van een BV. Of dagdromen. Alle winst die ik maak, na het opzij zetten van buffers en reserveringen, gebruik ik om zelf te investeren in Sofie. Want daar ben ik razend enthousiast over! Mijn bedrijf mag nog wel een stukje groener, naar klanten reis ik veel met de auto (nu online). Ik heb mijn zinnen erop gezet om die over 3 jaar te vervangen door een flitsend elektrisch exemplaar. Daar reserveer ik elk kwartaal een bedrag voor.

Heb ik je op een idee gebracht of wil je graag sparren? Wil je weten wat het minimale DGA-salaris is?

Laat gerust een berichtje achter of stuur een berichtje naar astrid@mijnsofie.nl

Hartelijke groet,

Astrid Bruinsma-Eggink