Categorieën
Spaardoel Spaartips Weekruimte

Wat is het spaardoel van Simone

Help ik wil 10.000 euro sparen in een jaar tijd hoe ga ik dat doen?

Alle kleine beetjes helpen, dus spaar je kleingeld in een potje of zet elke week een klein bedrag apart. Maar stel dat je een groter bedrag als doel hebt hoe ga je dat dan realiseren.

Ik heb als doel om komend jaar € 10.000 euro extra te sparen. Nu denk je vast hoe gaat ze dat dan doen. In deze blog geef ik je een aantal tips waardoor het jou ook gaat lukken.

Bepaal je spaardoel:

Voordat je begint met sparen is het belangrijk om je spaardoel helder te hebben, dus waar ga je voor sparen, extra aflossen van je hypotheek, toch die nieuwe auto of de reis die je al jaren wil gaan maken. Er zijn natuurlijk duizenden doelen om voor te sparen en dat is voor iedereen verschillend. Sparen om het sparen is voor niemand leuk.

Zonder doel is de kans groot dat je tijdens het sparen sneller afhaakt en je focus verliest met betrekking tot sparen van het grote bedrag. Als je iets hebt om naar uit te kijken blijf je ook enthousiast en gemotiveerd.

Schrijf je spaardoel uit, maak bijvoorbeeld een financieel Excel overzicht van je inkomsten en uitgaven zodat jouw spaardoel ook realiseerbaar is.

Mijn spaardoel is € 10.000 in een jaar en waar ga ik voor sparen? Dat blijft nog even geheim in mijn volgende blog zal ik dit bekent maken. Om dit te bereiken moet ik elke week € 192,31 (extra) sparen. € 10.000: 52 weken = € 192,31.

Nu ben ik bevoorrecht want ik test de app van Sofie en in de app kan je spaardoelen in stellen met automaatjes. Wil je ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van onze app schrijf je in op onze website voor de nieuwsbrief www.mijnsofie.nl

Maak het jezelf makkelijk:

Heel vaak sparen mensen het bedrag wat ze aan het einde van de maand overhouden. Helaas is dit bedrag vaak veel lager dan je had gehoopt. Je geeft altijd meer geld uit als het geld op de rekening staat. Ga je zo proberen extra te sparen gaat dit je waarschijnlijk niet lukken.

Het beste is om zodra jouw salaris is gestort het bedrag in mijn geval 192,31 per week (per maand € 769,24) meteen op een aparte spaarrekening te zetten. Nog makkelijker is om op een vaste dagen een automatische incasso in te stellen bij je bank. Dus als je altijd op de 25ste van de maand je salaris ontvangt zorg er dan voor dat de 26ste het extra spaarbedrag voor de je spaardoel via een automatische incasso naar een spaarrekening wordt gestort.

Als je het op deze manier regelt scheelt het je ook minder geld stress, je weet nu wat je die maand kan uitgeven. Je hebt je spaardoel voor die maand immers al behaald. Geef je dan geld uit? Dan kun je dat ook veel relaxter doen. 

Bespaar tips:

Hoe kom ik nu aan die € 192,31 euro per week extra? Zoals ik al aangaf maak voor jezelf een duidelijk overzicht met de inkomsten en uitgaven per maand. Zo heb je direct inzichtelijk waar je nog op kan besparen. Neem alle vaste lasten eens goed onder de loep b.v. energie, verzekeringen maar ook je boodschappen kosten per maand. Je zult zien dat het jou ook gaat lukken om je spaardoel te bereiken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de app van Sofie? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt direct een leuke spaarposter om je doel nog inzichtelijker te krijgen.

www.mijnsofie.nl