Categorieën
Onzichtbaar

Yes! Wij zijn gestart met de verbouwing!

Enkele maanden geleden heb ik een blog geschreven over de aankoop van een stuk grond en onze plannen. Ze zeggen de grond van je buurman kan je maar een keer kopen dus die kans moet je altijd pakken. Zo dachten wij er dus ook over. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan dus moesten wij de hypotheek verhogen, onze huidige hypotheek hadden wij 12 jaar geleden afgesloten bij Florius. De snelste en makkelijkste stap was om informatie en een offerte op te vragen bij Florius (blij met alle tips en tricks van Astrid). Binnen 8 weken was alles rond en het stuk grond was definitief van ons.

Opzoek naar een aannemer

Kosten van de grond en overige kosten gingen van de nieuwe hypotheek af en op mijnflorius.nl stond opeens heel veel geld in het bouwdepot. Aangezien wij niet heel handig zijn en helaas ook weinig mensen kennen in onze kennissenkring zijn wij via via opzoek gegaan naar een aannemer. Ik kan je zeggen dit heeft maanden geduurd. Pfff de bouwwereld staat op z’n kop. Aannemers zijn bijna niet meer te vinden in de meeste gevallen konden ze pas 2022 starten. Uiteindelijk is het gelukt en zijn we tot een akkoord gekomen qua opdracht en prijs.

En dan gaan ze starten

Het romantische idee van verbouwen is bij mij helemaal verdwenen. Iedereen waarschuwt je voor gedoe, afspraken die niet nakomen, vertraging en ga zo maar door. Ik hoor mezelf nog zeggen nou snap ik niet, wij hebben goede afspraken gemaakt bij ons gaat dit niet gebeuren. Tot mijn grote spijt moet ik bekennen bij ons gaan er ook genoeg dingen niet goed, waardoor ik dagelijks geïrriteerd ben. Betonwagen staat voor de deur terwijl bekisting nog niet af is, werkmannen komen pas rond 11 uur, ja sorry we hadden nog een ander klusje wat af moest. Whaa communiceer dit boys. Maar uiteindelijk wordt alles ook weer goed opgelost.

Financieel overzicht

Elke week maak ik een financieel overzicht. Ik weet natuurlijk wat ik de aannemer moet betalen dat zijn vaste bedragen. Maar ik schrik elke week weer naast de vaste kosten hoeveel we uitgeven aan b.v. de Praxis (stucloop, tape enz. enz.). Dan toch die Quooker i.p.v. een gewone kraan, o ja een pvc-vloer is wel prettiger in onderhoud i.p.v. laminaat. Gelukkig hebben wij goed gespaard en heb ik via de Sofie app potjes bijgehouden voor de verschillende spaardoelen, zodat het overzichtelijk en helder is. Al met al lopen we nog redelijk goed qua begroting maar we zijn ook nog maar 4 weken bezig dus er kan nog van alles gebeuren ;-).

3 Tips

  • Vraag minimaal 3 offertes aan bij verschillende bedrijven. Vergelijk deze en maak een keuze niet alleen op prijs. Gevoel en voorwaarden zijn ook een belangrijk onderdeel van je keuze.
  • Maak voor jezelf een uitgebreide begroting qua kosten. Dus hoeveel geld wil je uitgeven aan b.v. (in ons geval) nieuwe tuinkamer, inrichting tuinkamer, inrichting nieuwe werkplekken of de tuin. Zo kan je makkelijk bijsturen als het financieel uit de hand loopt, dat betekent dat je ergens anders iets zuiniger aan moet doen. Ik heb potjes gespaard in de Sofie app.
  • Geniet vooral van de voortgang van de verbouwing en irriteer je niet te veel aan het lawaai, rommel en dingen die niet goed gaan.

Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang, zoals het er nu uitziet zijn wij rond half juli 2021 klaar en kunnen we gaan genieten van de nieuwe kozijnen, garage, werkplekken en onze tuinkamer.

Groetjes Simone