Categorieën
Onzichtbaar

Wat is jouw droomhuis?

Bij alles wat je wil bereiken, is de eerste stap wat mij betreft dromen. Hoe zou het zijn als jij jouw droomhuis hebt gevonden? Hoe zou het huis eruit zien? Hoe zou je je voelen? Wat zou je kunnen doen in de omgeving? Welke geluiden zou je horen?

Maak voor jezelf een lijstje met de zaken die jij belangrijk vindt. En zoek je samen? Maak dan allebei een lijst en praat er samen over. Natuurlijk zul je later misschien wel moeten schrappen om een betaalbaar huis te vinden. Maar het begint bij die droom!

Grasduinen op Funda

Altijd leuk om even te doen. Gebruik de zoekfilters op Funda eens om te zien hoe duur jouw wensen zijn. Wat als je alles zou krijgen op je lijstje? Je krijgt dan een beetje beeld wat jouw droom waard is. Ook leuk om te experimenteren, wat als je een van de eisen zou laten vallen, wat als je niet in jouw wijk zoekt, maar net daar buiten? Wat gebeurd er dan met de prijs? Je krijgt dan steeds meer beeld bij hoeveel jouw wensen van invloed zijn op de prijs van het huis dat jij zoekt.

Doe mij er maar drie

Wat ik zelf ook heb gedaan, is drie heel veel verschillende huizen bezocht om te bekijken of je wensen van je droomhuis ook echt je wensen zijn als je daar in dat huis rondloopt. Zo krijg je steeds een scherper beeld van wat je zoekt en welk prijskaartje daar bij hoort. Je krijgt een gevoel bij de omgeving en je krijgt steeds scherper welke wensen ook echt eisen zijn.

En jij? Naar welk droomhuis ben jij op zoek? Ik ben wel nieuwsgierig!