Categorieën
Onzichtbaar

Een gedragsgerichte aanpak van betalingsproblemen bij hypotheken

Wil jij weten hoe je gedragswetenschap kunt inzetten voor een betere aanpak van betalingsproblemen bij hypotheken?

Mijn Sofie zet zich in voor een gezonde financiële toekomst voor alle Nederlanders.

Dat doen we door gedragswetenschappen te combineren met de mogelijkheden die technische ontwikkelingen ons bieden.

In dit paper gaan we in op betalingsproblemen bij hypotheken, de oorzaken daarvan en voordelen van een gedragsgerichte aanpak.

financiele doelen

In dit paper

Het hebben van betalingsproblemen zorgt voor stress, wat ertoe leidt dat de cognitieve functies afnemen. Uit onderzoek is gebleken dat schulden hetzelfde effect hebben als een nacht niet slapen. Naast stress speelt ook schaamte een rol; anders dan de Engelse splitsing tussen “debt” en “guilt”, suggereert de Nederlandse term schuld een verwijtbaarheid naar de klant. Dit zorgt voor een vicieuze cirkel, waarin het moeilijk is om hulp te vragen, deze te begrijpen en ontvangen en uit de betalingsproblemen te komen.

In deze moeilijke situatie heb je als hypotheekverstrekker de kans om een positieve klantervaring te bieden, door daar juist niet de verwachte zakelijke opstelling, maar mensgerichte empathische kant te laten zien. Dat zal niet alleen zorgen voor meer goodwill, maar ook meer vertrouwen bij de klant, en daarmee een grotere kans op een positieve uitkomst voor zowel klant als hypotheekverstrekker.”

In ons whitepaper vertellen we je niet alleen wat er aan de hand is, maar ook wat je kunt doen om de klant zo goed mogelijk te helpen!