Categorieën
Nieuws Werkgevers

Laagdrempelig geldvragen stellen

Onze collega Josien hield vanmorgen haar eerste financieel spreekuur voor Sofie! In het spreekuur stellen gebruikers van de Sofie app op laagdrempelige manier hun vragen over geldzaken aan een financieel planner.


Wil jij dat ook voor je medewerkers? Laat het ons weten via info@mijnsofie.nl en we nemen contact met je op.

Josien’s ervaring?

“Mijn eerste keer het Financieel spreekuur van Sofie gedaan. Zo leuk om met mensen te sparren over hun geldzaken en ze meer inzicht te geven.”

Deze week een mega actuele vraag:
“Ik heb voor het eerst een huis gekocht samen met mijn partner, doe ik alleen belastingaangifte of samen?”

Het financieel inzicht vanuit Josien

Je hebt de keuze om als fiscaal partners belastingaangifte te doen. Jullie hebben kosten gemaakt voor de hypotheek en hypotheekrente betaald. Bij bepaalde inkomsten, aftrekposten en het vermogen mogen jullie zelf bepalen wie welk deel daarvan aangeeft in de belastingaangifte. Door als fiscaal partners aangifte te doen, kunnen jullie ‘slim’ verdelen en dat levert vaak geld op.

Het verdelen doe je in één van de laatste stappen in de belastingaangifte. Je kunt hier zelf schuiven met de verdeling en ontdekt wat jullie optimale verdeling is. Vervolgens kiezen jullie de voor jullie voordeligste verdeling. Heel slim, zo laat jij geen geld liggen.

Let op: Iedere financiële situatie is anders, wat het beste is voor jou hangt af van jouw situatie. Sofie geeft geen advies.

.