Categorieën
Nieuws

Young professionals de grootste verliezer?

Persbericht

Maarssen, 21 maart 2021. Afgelopen weken is er tijdens de verkiezingscampagne door allepartijen veel gesproken over het huizentekort en het studentenleenstelsel. Dit zijn twee zeer belangrijke topics die vooral de young professionals raken. Stel je eens voor dat je al klaar bent met je studie. De afgelopen 5 jaar heb je van een beperkt budget rond moeten komen en dan opeens ontvang je je eerste salaris. Je denkt dat je de wereld aan kan, maar je komt er al heel snel achter dat verhuizen er voorlopig niet in zit. Je blijft op je kamer of bij je ouders wonen. En dan ben je door Corona ook nog genoodzaakt om daar je werkplek van te maken. Zie je een leuke starterswoning dan wordt het net voor je neus weggekaapt door iemand anders die je met tienduizenden euro’s overbiedt of kan je het niet betalen omdat je geen eigen inbreng hebt. En wat doe je met die studieschuld? Durf je wel te kijken hoe hoog die is?

Sofie heeft een grootschalig onderzoek samen met het lectoraat Schulden & Incasso van de Hogeschool Utrecht uitgevoerd waarbij de behoefte aan een eigen plek er met stip uitsprong. Maar liefst 85% van de young professionals spaart voor het eigen huis. Het is tijd om jonge mensen te helpen met een goede financiële start van hun carrière. Want wie kan zich persoonlijk ontwikkelen als je je zorgen maakt over waar je woont en wat je doet met die schuld?

Het aller moeilijkste is om dan in beweging te komen en om toch je doelen te halen. Het is daarom van belang om inzicht en activatie hand in hand te laten gaan met automatisering en hulp van financiële experts. Sofie pleit daarom juist in de Week van het Geld voor meer aandacht voor young professionals. Laten we in beweging komen voor minder financiële zorgen en meer financiële educatie voor deze groep!

Voor meer informatie:

Astrid Bruinsma – Eggink 

CEO & oprichter Sofie

06 – 46 34 61 12

astrid@mijnsofie.nl

www.mijnsofie.nl

Noot voor de redactie 

Over Mijn Sofie B.V.

Astrid Bruinsma-Eggink, oprichter van Sofie, stopte bij de bank, gaf zichzelf de helft van haar salaris en spaarde in twee jaar tijd 100.000 euro bij elkaar om impact te maken en te investeren in de toekomst van Nederland. Zij is op een missie om meer mensen financiële rust en ruimte te geven.

Sofie – Social Finance – is een sociale fintech startup voor iedereen die zijn dromen wil najagen en meer financiële rust wil. In samenwerking met de Hogeschool Utrecht ontwikkelde Sofie het eerste financieel fitpakket speciaal voor starters op de arbeidsmarkt. Zo bieden wij werkgevers een eenvoudig pakket wat in het trainee of onboarding programma opgenomen kan worden. Zo geven we young professionals een vliegende financiële start van hun carrière! Het financieel fitpakket bestaat naast de app, uit een anonieme scan onder werknemers, workshops,1-op-1 coaching en nog veel meer. Tijdens de Week van het Geld op dinsdag 23 maart 2021 organiseren wij onder bezielende leiding van onze host Rudy van Beurden een spetterend begin van het financieel fitpakket en lanceren we de app van Sofie! Want financiën doe je met een twinkeling in je ogen.

Voor meer informatie over Sofie, ga naar www.mijnsofie.nl

Inschrijven voor het launch event kan via https://mijnsofie.nl/lancering-sofie-app/