Categorieën
Nieuws

Maak kennis met Sofie – Stagair Stef

Sofie stelt zich graag aan je voor! Vandaag is de nieuwste toevoeging aan het team van Sofie aan het woord: onze kersverse stagiair Stef. Hij draait nu ongeveer een maand mee binnen Sofie, maar hij heeft in deze korte tijd al een goede indruk van de sfeer bij Sofie!

Hoe was je eerste week?
Op mijn eerste werkdag werd ik door Astrid getrakteerd op een heerlijk taartje bij het restaurant onder het kantoor. Nog geen week later zaten we weer in het restaurant en wederom met een taartje. Deze keer was ook Jesse aangeschoven en vierden we dat Jesse al een jaar actief was bij Sofie! Ik kan dus zeker niet klagen over mijn eerste week! Los van alle vieringen ben ik ook goed ingewerkt en kreeg ik al meteen een belangrijke opdracht waar ik mijn kennis en creativiteit lekker op los kon laten.

Waar heb je je zoal mee bezig gehouden deze eerste maand?
Van alles en nog wat. Ik heb geholpen met het ontwerpen van de start van een pilot proces met een hypotheker dat begin volgend jaar van start gaat. Tegelijkertijd ben ik (met mijn nog neutrale blik) kritisch gaan kijken naar de huidige website en communicatie van Sofie en heb ik wat voorstellen voor aanpassingen gedaan. Ik vind het fijn om met meerdere opdrachten tegelijk bezig te zijn en wordt ook goed ondersteund door Astrid en Jesse. Bij vragen kan ik altijd bij ze terecht en ze checken regelmatig in om te kijken of alles nog lekker loopt.

Voel je je al een beetje onderdeel van het team?
Het was voor mij heel erg wennen, omdat Jesse en Astrid elkaar en Sofie al veel langer en veel beter kennen dan ik. Zeker wanneer ik kritische opmerkingen had over bepaalde keuzes die zij het afgelopen jaar hadden gemaakt, voelde ik me eerst niet de persoon om dat soort dingen te zeggen. Echter, door de sfeer die er hangt en de waarden die Sofie dient, bleek dit helemaal niet nodig. Ik voelde me al gauw erg op mijn plek en voel me niet bezwaard om kritisch te zijn en eigen voorstellen te doen. Ik heb het vertrouwen dat iedereen binnen Sofie hier met respect mee om zou gaan en oprechte feedback zou geven!

Tot slot, wat is voor jou tot nu toe het leukste moment bij Sofie?
Twee weken terug stelde Astrid voor om over een week met z’n drieën bij lekker weer te gaan suppen op het kanaal in Utrecht. Een week later kwam ik aan op kantoor zonder ook maar enige kledingkeuze afgestemd te hebben op de geplande wateractiviteit; ik was het helemaal vergeten. Ondanks de angst dat ik in het water zou vallen en twee uur zeiknat in de trein terug naar huis zou moeten zitten, ben ik toch gaan suppen. En ook zonder fatsoenlijke sportkleding heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad op het water en hebben we met z’n drieën een gezellige tijd gehad en veel gelachen! En bovenal: ik ben niet in het water gevallen!