Sofie 2.0 2 3 – Deel 1: De missie van Sofie

Ruim 3 jaar geleden werd Sofie opgericht vanuit een missie en visie bedacht door oprichter Astrid. Er waren toen duidelijke en concrete ideeën en ambities, die over de tijd verder ontwikkeld zijn. Vandaag de dag werkt Sofie nog steeds grotendeels vanuit dezelfde missie! In dit bericht vertelt ze je hier graag meer over!

De missie van Sofie is om te zorgen dat iedereen in financiële rust en financiële ruimte leeft vanuit persoonlijke doelen, hun dromen najaagt en groener leeft. Jij bepaalt waar je écht gelukkig van wordt en Sofie helpt je om deze doelen stapje voor stapje te behalen. Sofie vindt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om dromen na te jagen, maar weet dat hier ook obstakels bij komen kijken. Ze gelooft dat gedragswetenschap hierbij de sleutel is om obstakels te verkleinen. Met behulp van inzichten uit de gedragswetenschap en een focus op de behoefte van de gebruiker, wil Sofie zoveel mogelijk mensen helpen hun dromen na te jagen! Daarnaast vindt Sofie het belangrijk om goed te zorgen voor de Aarde, zodat ook volgende generaties kunnen blijven dromen. Daarom zet Sofie zich ook in om mensen groener te laten leven en duurzame keuzes te laten maken!

Sofie streeft ernaar om werken met gedragswetenschap in heel Europa de norm te maken, het liefst via een platform van Sofie! Dit betekent dat er bij alle verandervraagstukken eerst gekeken moet worden hoe het opgelost zou kunnen worden met behulp van gedragswetenschap. Dit is nu nog niet het geval, omdat gedrag vaak niet als oorzaak wordt gezien. Gedragswetenschap bewijst echter dat veel problemen wel veroorzaakt worden door gedrag, meestal zelfs onbewust. Sofie gelooft dat als gedragswetenschap de norm is, dat er dan meer mensen geholpen kunnen worden.

Deze blog is onderdeel van de reeks “Sofie 2.0 2 3”. Dit is een verzameling van berichten over de identiteit en projecten van Sofie in het begin van 2023. Gedurende de eerste maanden van 2023 verschijnt er elke 2 weken een nieuwe blog op de website van Sofie. Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief van Sofie om een update te krijgen over nieuwe blogs in deze reeks!

Meer weten over Sofie?

Andere berichten van Sofie