Van aflossingsvrij naar bewust aflossen? Omniplan en Sofie denken graag mee

Na drie bijeenkomsten was het weer gezellig bij Sofie op haar kantoor bij de Social Impact Factory. Omniplan en Sofie ondersteunen samen hypotheekverstrekkers bij de activatie van klanten met een aflossingsvrije hypotheek. Een mooie gezamenlijke stap! Zeker nu dit onderwerp weer actueel is en blijft vanuit zowel de ECB als AFM. 

Astrid Bruinsma-Eggink, de oprichter van Sofie over het Consortium: “Ik vind het echt gaaf dat we twee domeinen, die misschien op ‘t eerste gezicht wat verder uit elkaar liggen,  combineren. Sofie heeft een SAAS platform op basis van gedragswetenschappen en activatie. Omniplan heeft een SAAS platform op basis van berekeningen bij financiële en fiscale planning en advies. Heel tof dat we zo klanten verleiden een bewuste keuze te maken en bovenal een stap te zetten.” 

Maarten Boddeus, directeur Product & Markt bij Omniplan vult aan: “Inzicht en actie! Dat krijg je als je deze platformen samenvoegt. Allereerst eenvoudig de meest ingewikkelde financiële berekeningen flexibel integreren. Als tweede klanten echt activeren aan de slag te gaan door de webservices te koppelen van Sofie. En als het nodig is start een hypotheekverstrekker met een gepersonaliseerde front-end van Sofie. Allebei de partijen hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om dit direct te leveren en toe te passen.” 

Als Sofie en Omniplan kijken we ernaar uit om onze krachten te bundelen en hiermee geldverstrekkers te ondersteunen bij het motiveren van hun klanten met een aflossingsvrije hypotheek. Gaaf dat onze aanpak anders is en klanten meetbaar beter activeert.  Of een klant nog in zijn huis kan blijven wonen aan het einde van zijn hypotheek, of als hij met pensioen gaat? Alle scenario’s komen aan bod. Net als de voordelen van aflossen en de mogelijkheid om als klant direct een actie te starten. Onze samenwerking biedt ook kansen voor andere financiële thema’s, zoals renteschokken, verduurzamen, funderingsproblemen of klimaatrisico’s. Samen streven wij naar een financieel gezonde toekomst.