Inzicht in de financiële vitaliteit van uw medewerkers

Wil jij je als werkgever onderscheiden in de markt?

Met de financieel fit scan van Sofie krijgt u als HR manager of eigenaar inzicht in welke bijzondere secundaire arbeidsvoorwaarden u kunt aanbieden aan uw medewerkers. We toetsen twee soorten arbeidsvoorwaarden. Voorwaarden die de financiële fitheid van uw medewerkers verbeteren en voorwaarden die ervoor zorgen dat we met z’n allen groener leven en waarmee u invulling kunt geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook andere voorwaarden toetsen? Dat kan! De financieel fit scan kan op maat aangepast worden.

Hoe weet ik of mijn medewerkers vragen hebben over hun pensioen?

Door het nieuwe pensioenakkoord wordt de opbouw van pensioenen onzekerder en flexibeler. Lukt het om eerder met pensioen te gaan of aan het eind van hun loopbaan minder te werken? Is het nodig om extra op te bouwen naast het bestaande pensioen? Denkt u dat uw mensen daar eigenlijk wel meer over wil weten? Maar u heeft geen idee hoeveel mensen dat zijn en wat ze willen weten? De financieel fit scan geeft u inzicht!

Hoe weet ik of medewerkers financiële zorgen hebben?

Er rust nog steeds een taboe over financiën en al helemaal over (mogelijke) schulden. Hoe weet je dan als werkgever wat er speelt in de organisatie? Als pas bij een loonbeslag zichtbaar wordt dat er problemen zijn, dan zijn de zorgen bij de medewerker en de impact op het werk er al langer. Ook bij medewerkers die goed verdienen kunnen financiële zorgen bestaan door gebeurtenissen in hun leven zoals echtscheiding, ziekte of overlijden. Als een partner zijn baan verliest, kan dit zeker met de Coronacrisis behoorlijk onverwacht en hard aankomen en veel stress bij de medewerker geven. Bij Sofie hebben we daarom de financiële fitscan ontwikkelt! Deze geeft anoniem inzicht of medewerkers zich wel eens zorgen maken. Op basis van de uitkomsten kunnen we ook een financieel fit plan maken wat op maat is gemaakt voor uw medewerkers. Daarin passen workshops of webinars die toegespitst zijn op de behoeften van uw medewerkers. Ook maken we via onze partners bijvoorbeeld financiële planning, budget coaching of een plan van aanpak voor schuldhulpverlening voor individuele medewerkers mogelijk.

Meer weten over de financiële fitscan? Neem dan contact op met Sofie!

Onderwerp