De nieuwste updates in de app van Sofie

Hoeveel houd je over?

Op het Inzicht-scherm in de app van Sofie vind je bovenaan een knop naar een overzicht van de ruimte die je gemiddeld hebt. Op basis van historische transacties over een periode die je zelf kiest toont Sofie hoeveel er gemiddeld binnenkomt en wat je gemiddeld uitgeeft.

Zo krijg je een idee van hoeveel ruimte je over het algemeen hebt om geld opzij te zetten. Geef je het uit aan iets leuks? Spaar je voor een buffer? Of maak je een nieuw spaardoel aan waar je deze ruimte voor gebruikt? Jij bepaalt het!

Twinkelend weekbudget

Met de twinkelend weekbudget functie stel je in app van Sofie gemakkelijk een budget in waar jij je lekker bij voelt! Sofie houdt vervolgens voor je bij hoeveel van je budget je gedurende week al hebt uitgegeven: je uitgaven van die week worden in een handige grafiek weergeven. Zo kom je aan het einde van de week niet voor verrassingen te staan!

Daarnaast zie je onder de grafiek precies hoeveel je waaraan hebt uitgegeven. Zo ontdek je op tijd waar je misschien voor jezelf te veel aan uitgeeft. Heb je halverwege de week bijvoorbeeld ongepland al een groot deel van je budget aan boodschappen uitgegeven? Dan weet je dat je je in het weekend een beetje moet inhouden in de supermarkt!

Inkomsten en uitgaven

Op het scherm voor inkomsten en uitgaven vind je een handige taartdiagram met al je vaste lasten. Zo zie je op een laagdrempelige manier welke vaste lasten het hoogst zijn en waar je dus misschien op kunt besparen. Natuurlijk komen niet alle vaste lasten elke maand terug. Sofie houdt daar rekening mee: je kiest zelf over welke periode je een overzicht van je vaste lasten wil zien.

Onder de taartdiagram met vaste lasten, vind je je overige (variabele) grootste uitgaven. Zo krijg je handige inzicht in welke kostenposten het grootste zijn en waar je dus op kunt besparen. En alle ruimte die je hier weer creëert door te besparen, kun je weer uitgaven aan nieuwe doelen!

Andere innovatieve functies in de app van Sofie

Naast de nieuwe functies uit meest recente update, biedt Sofie een hele hoop andere innovatieve functies die jou helpen met je financiële gezondheid. Deze functies zijn ontwikkeld op basis van inzichten uit de gedragswetenschap en maken zaken zoals pensioensparen en geld besparen makkelijk én leuk!

Nieuwsgierig geworden naar de app?