Actieplan Consumentenkeuzes

Sofie is trots dat ze onderdeel is van het Actieplan Consumentenkeuzes. Dit is een initiatief vanuit Wijzer in geldzaken waarin 50 partijen uit de financiële sector samenkomen om gedragswetenschap in te zetten voor gezonde financiële keuzes. Samen werken deze partijen naar een uitgebreid werkboek over gedragswetenschap in de zakelijke praktijk.

Sofie vindt dit een belangrijk initiatief, omdat ze groot voorstander is van het gebruiken van gedragswetenschap voor vraagstukken in financiële sector. Daarnaast weet Sofie dat inzichten uit de gedragswetenschap die bewezen zijn in een experimentele omgeving, niet per se in de praktijk hoeven te werken. Het Actieplan Consumentenkeuzes is het eerste Nederlandse initiatief dat zich op het onderzoeken van deze mogelijke verschillen richt.

Het initiatief waarmee Sofie bijdraagt aan het Actieplan is een pilot met een Nederlandse hypotheekverstrekker. In die samenwerking ontvangen deelnemers met (beginnende) geldproblemen, nadat ze geholpen zijn door de hypotheekverstrekker, een jaar lang nazorg van Sofie. De nazorg bestaat onder andere uit de app van Sofie, die gebaseerd is op inzichten uit de gedragswetenschap.

Tijdens de bijeenkomst op 5 juni gaf Jesse, gedragsexpert bij Sofie, een presentatie over de eerste bevindingen en de leerpunten uit de pilot van Sofie. Later op de dag volgde een interessante groepssessie waarbij de deelnemende partijen op basis van hun eigen inzichten anderen hielpen. Die frisse blik van buitenaf heeft Sofie goed gedaan en op een paar interessante ideeën gebracht voor het vervolg van het pilottraject!

Na afloop van de bijeenkomst heeft Sofie een one-pager opgesteld die gepubliceerd zal worden in het Actieplan. Benieuwd naar deze one-pager? Laat je e-mailadres hieronder achter en Sofie dan stuurt je een berichtje zodra het document gepubliceerd is! En wil je meer weten over het Actieplan Consumentenkeuzes? Klik dan hier!