Invulling geven aan excellent werkgeverschap

Om medewerkers aan te trekken en te behouden is het ontzettend gaaf als je als werkgever unieke en bijzondere arbeidsvoorwaarden kan bieden. Zo is het financieel fitplan een invulling van een bijzondere arbeidsvoorwaarde. Dit zorgt er voor dat mensen actief aan de slag kunnen met wat zij belangrijk vinden in het leven. Het zorgt voor meer balans tussen werk en privé.

Maar er is meer, zo zijn er verschillende unieke en bijzondere secundaire arbeidsvoorwaarden die u kunt laten ondersteunen met de app. U kunt ze laten uitlichten bij de doelen waar de medewerker uit kan kiezen. Daarmee laat u zien wat u nog meer doet voor medewerkers. U kunt samen sparen voor een teamuitje of bijvoorbeeld samen zorgen voor een groene planeet.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden bij uw bedrijf en uw werknemers passen, kunt u samen met ons onderzoeken met de financiële fitscan onder uw medewerkers. Deze wordt ontzettend goed ontvangen!

Medewerkers meer uit hun salaris laten halen

Met een financieel fitplan halen medewerkers meer uit hun salaris. We bieden workshops en webinars die passen bij de financiële vraagstukken waar uw medewerkers mee bezig zijn.

Financiële ruimte geeft medewerkers de mogelijkheid om keuzes te maken. Wat vinden ze belangrijk, in hun werk en thuis. En hoe kunnen ze hun salaris inzetten om dat te bereiken? Willen ze ook later genieten, de wereld ontdekken, voor iemand anders zorgen of groener leven? Wat is de volgende stap in hun carrière? Door gericht te sparen en de eerste stap simpel te houden willen we zorgen voor actie.

Dit sluit ontzettend goed aan bij ontwikkelingsgesprekken met medewerkers. Wat zorgt ervoor dat iemand in een flow komt? Het gaat dan niet om hoeveel iemand wil sparen, maar over drijfveren en dat het geweldig is om met elkaar te delen wat iemand wil bereiken. Het gaat om de stappen om daar te komen.

Op het werk gaat het om acties in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. In onze app kan iedere medewerker starten met zijn doelen en kleine stappen zetten om ze te halen.

Drempels verlagen voor medewerkers om om hulp te vragen

Hoe fijn is het als medewerkers zelf bij financiële vragen aan de slag kunnen. Dit hoeft niet alleen maar te gaan om schulden. Het eens in de zoveel tijd checken van de situatie van de hypotheek, het pensioen, verzekeringen of hulp bij de administratie. Ook zijn er genoeg starters die zich zorgen maken of ze wel een huis kunnen kopen. Wat biedt u aan voor uw Young Professionals? Hoe zorgt u voor een goede financiële start van hun carrière?

Met Sofie kunnen we het wel zo voor u inrichten dat de drempel laag is om een hulpvraag te stellen aan de werkgever bij financiële zorgen of (problematische) schulden. Hierdoor kan een medewerker rechtstreeks aan de vertrouwenspersoon of HR-medewerker van uw bedrijf zijn vraag stellen. Door de samenwerking met onze partners, kan professionele hulp aan de werknemer door een financieel adviseur of zelfs een budget coach of aanpak voor schuldhulpverlening op het juiste moment worden ingezet.